Πέμπτη, 13/08/2020

Κοινοποίηση στο facebook

Αρχική
Ίριδα: Περιβαλλοντολογική Δράση για την Αιγιάλεια
Σχετικά με δημοσίευμα της εφ. Πρώτη της Αιγιάλειας της 30ης Ιανουαρίου 2013 περί «πρόσκλησης για αυτοψία στον ποταμό Σελινούντα από την Ίριδα».
Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2013 00:00

Αυτοψία στο Σελινούντα, δημοσίευμα ΠρώτηςΣτο φύλλο της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου 2013 της εφ. Πρώτη της Αιγιάλειας αναφέρεται ότι έγινε αυτοψία σε παραποτάμια έκταση του ποταμού Σελινούντα ύστερα από καταγγελία της περιβαλλοντικής δράσης για την Αιγιάλεια «Ίριδα». Σας ενημερώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ίριδα ως σύλλογος δεν προσκάλεσε κανέναν, ούτε έκανε κάποια καταγγελία εναντίον οποιουδήποτε αναφορικά με το συμβάν της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου. Αντιθέτως, η καταγγελία έγινε από την Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών» της οποίας ο Πρόεδρος τυγχάνει μέλος της Ίριδας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2013 09:24
Περισσότερα...
 
Παροχή ενημέρωσης και πληροφοριών από την Ίριδα για τη δημιουργία οικιακού-ιδιωτικού κομπόστ.
Κυριακή, 19 Φεβρουάριος 2012 00:00

Τα οργανικά υπολείμματα προέρχονται είτε από την διατροφή είτε από τις φυτικές διεργασίες. Η σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να περιλαμβάνει τον διαχωρισμό στην πηγή παραγωγής, την ανακύκλωση των ανακυκλούμενων και την κομποστοποίηση των οργανικών υπολειμμάτων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 14 Απρίλιος 2013 18:07
Περισσότερα...
 
Απολογισμός ΔΣ 2011-2012
Τετάρτη, 16 Ιανουάριος 2013 08:20

Αγαπητά μέλη,η φετινή ΓΣ της Ίριδας βρίσκει την χώρα μας και τον δήμο μας σε μια ιστορική καμπή λόγω των οικονομικών προβλημάτων των τελευταίων ετών τα οποία επηρεάζουν σοβαρά όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες και κατά συνέπεια και εκείνες που συνδέονται με τα περιβαλλοντικά θέματα και τα θέματα ποιότητας ζωής των πολιτών.

Περισσότερα...
 
Επιστολή προς το Υπολιμεναρχείο Αιγίου σχετικά με τον εκβρασμό ελιών στην Αλυκή Αιγίου
Σάββατο, 30 Ιούνιος 2012 19:09
Δημοσιεύουμε επιστολή με θέμα "Εκβρασμός ελιών στην παραλία Αλυκής και πιθανές πηγές ρύπανσης" με την οποία καλούμε το Υπολιμεναρχείο Αιγίου να πάρει θέση σχετικά με τον εκβρασμό ελιών στην παραλία Αλυκής.
Περισσότερα...
 
Ελαιοτριβεία, μόλυνση χειμάρρου «Μιλιαγκού» και μόλυνση ποταμού Σελινούντα.
Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2011 00:00

Η Ίριδα έστειλε επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κο Αλεξόπουλο, με αφορμή τη μόλυνση του ρέματος Μιλιαγκού και του ποταμού Σελινούντα και σε συνέχεια της συζήτησης που διεξήχθη με άλλους φορείς. Με την επιστολή αυτή κοινοποιούμε φωτογραφίες ως αποδεικτικά στοιχεία της ασύστολης και ανεξέλεγκτης μόλυνσης που συμβαίνει στις συγκεκριμένες τοποθεσίες και για τις οποίες η Ίριδα έχει τοποθετηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2016 20:13
Περισσότερα...
 
Οι θέσεις της Ίριδας για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων
Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2011 00:00

Δίνουμε στη δημοσιότητα τις θέσεις της Ίριδας για τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων. Η πρόταση αυτή είναι αποτέλεσμα συλλογικής επεξεργασίας των μελών της και ανταλλαγής εμπειριών με Κινήσεις και Δίκτυα άλλων Δήμων της Ελλάδας. Η πρότασή μας αποτελεί προσπάθεια προσαρμογής στα δικά μας δεδομένα των λύσεων, που έχουν προταθεί αλλά και εφαρμοστεί με επιτυχία σε άλλους δήμους της χώρας μας (π.χ. Ελευσίνα, Χανιά, Καλαμάτα) με επιτυχία.

Περισσότερα...
 
Πρόσκληση σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση
Σάββατο, 17 Νοέμβριος 2012 00:00

Σήμερα, εποχή πολιτισμικής και οικονομικής κρίσης, το περιβάλλον με την ευρύτερη έννοια του όρου υποβαθμίζεται σαν αποτέλεσμα της κακώς εννοούμενης ανάπτυξης, που γίνεται εις βάρος του οικοσυστήματος και της μακροχρόνιας έλλειψης υποδομών, των συμφερόντων, που εύκολα βρίσκουν οικονομικούς διεξόδους εις βάρος του περιβάλλοντος, της διαπλοκής ή αδιαφορίας των αρχόντων, της συμπεριφοράς των μεγάλων κοινωνικών μαζών, οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση είναι αδιάφορες, της παραπληροφόρησης, η οποία έντεχνα διοχετεύεται μέσα από τα διάφορα κέντρα ενημέρωσης h «Ίριδα» πιστεύει ότι με την δική σας ενεργότερη συμμετοχή μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την Κοινωνία και να αποτρέψουμε όλα εκείνα, που γίνονται ή πρόκειται να γίνουν εις βάρος της ποιότητας ζωής μας, χωρίς εμάς και θεωρητικά για το καλό μας.

Περισσότερα...
 
Να σωθεί το δάσος της Αιγιάλειας – να μη δικαιωθεί η τρομοκρατία. Κάλεσμα από τους συλλόγους της Αιγιάλειας μετά τη δολοφονική επίθεση στο Βασίλη Κωστάρα.
Τετάρτη, 18 Απρίλιος 2012 00:00

Οι σύλλογοι της Αιγιάλειας εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Πρόεδρο του Φιλοδασικού Συλλόγου Φτέρης Βασίλη Κωστάρα μετά την επίθεση με τσεκούρι που δέχτηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου στο Πυργάκι. Δεν πτοούμαστε από αυτές τις ενέργειες. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προστασία και την αναγέννηση του δάσους που καταστράφηκε στο ολοκαύτωμα του 2007 και το οποίο σταδιακά επανέρχεται χάρη στις προσπάθειες των τοπικών συλλόγων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 22 Απρίλιος 2012 10:50
Περισσότερα...
 
Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Δήμου Αιγιαλείας για την ανακύκλωση
Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2011 00:00
Κύριε Πρόεδρε,

Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο θέμα της ανακύκλωσης. Δυστυχώς, υπό το φως των νεότερων εξελίξεων η παρούσα επιστολή και η εφεξής επικοινωνία μεταξύ της Ίριδας και των μελών της παρούσας Δημοτικής Αρχής και των Επιτροπών της δεν μπορεί να απευθύνεται μόνο προς την Αρχή, αλλά θα κοινοποιείται προς τους πολίτες του Δήμου μέσω των τοπικών ΜΜΕ και με οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο τρόπο.
Περισσότερα...
 
Προκήρυξη Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης
Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2011 00:00

Το ΔΣ της Ίριδας καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου και ώρα 18:30.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2011 06:46
Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο123456789ΕπόμενοΤέλος »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Είσοδος μέλους
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Joomla Theme, .me.uk domains. Valid XHTML and CSS.