Πέμπτη, 13/08/2020

Κοινοποίηση στο facebook

Αρχική
Ίριδα: Περιβαλλοντολογική Δράση για την Αιγιάλεια
Πρακτικά ΓΣ. της 31ης Ιανουαρίου 2011
Τετάρτη, 16 Φεβρουάριος 2011 18:06

Η Ίριδα δημοσιεύει τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης της 31ης Ιανουαρίου προς ενημέρωση των μελών και των φίλων της σχετικά με τα θέματα που αφορούν το σύλλογο, αλλά και τις προτάσεις, παρατηρήσεις ή διαφωνίες που καταθέτουν τα μέλη του όσον αφορά τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Φεβρουάριος 2011 18:31
Περισσότερα...
 
Ψήφισμα της Γ.Σ. της 31ης Ιανουαρίου 2011 για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αιγιάλεια
Δευτέρα, 07 Φεβρουάριος 2011 10:02

Η αδιαφορία τόσο της συγκροτημένης πολιτείας όσο και της κοινωνίας έχει οδηγήσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στα χέρια των εργολάβων του είδους με τελικό αποτέλεσμα την ασύδοτη κερδοφορία τόσο τη δική τους όσο και των υπόλοιπων ενδιάμεσων καλοθελητών. Με την πρακτική αυτή η δημοτική αρχή απλώς πληρώνει (όσο μπορεί ακόμη), ο πολίτης χρεώνεται, το περιβάλλον υποφέρει και οι έξυπνοι κερδοσκοπούν.

Περισσότερα...
 
Διοικητικός Απολογισμός διετείας 2009-2010
Δευτέρα, 31 Ιανουάριος 2011 00:00

Αγαπητά μέλη, η Ίριδα κλείνει φέτος την πρώτη της διετία ως περιβαλλοντικός φορέας. Παρά το μικρό σχετικά χρονικό διάστημα στο οποίο δραστηριοποιείται ο σύλλογός μας, ήδη οι προτάσεις και οι παρεμβάσεις μας σε θεσμικό, σε πολιτιστικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο σε μια περιοχή  που πλέον αφορά 55.000 κατοίκους είναι σημαντικές, με καίριες και τεκμηριωμένες θέσεις και διακριτά και επίμονα αιτήματα και παρεμβάσεις.

Περισσότερα...
 
Δελτίο Τύπου από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Παραλίας Ακράτας
Πέμπτη, 27 Μάιος 2010 07:36

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Παραλίας Ακράτας ενημερώνει για το θέμα "Το χρόνιο πρόβλημα έλλειψης Αποχετευτικού Δικτύου και Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων στην περιοχή των δύο γειτονικών Δήμων Ακράτας και Αιγείρας":

Περισσότερα...
 
Τα πουλιά πεθαίνουν στην...πράσινη υποκρισία!!!
Παρασκευή, 13 Νοέμβριος 2009 00:00

Στην ιστοσελίδα της EPAW (European Platform Against Windfarms), ακτιβιστές που ασχολούνται με το αλεξίπτωτο πλαγιάς στη Κρήτη ανέβασαν το βίντεο που ακολουθεί. Πρόκειται για ένα βίντεο που δείχνει πως εξολοθρεύουν οι ανεμογεννήτριες τα πουλιά.

Περισσότερα...
 
Mε την άδεια του Νομάρχη, συνεχίζεται η ρύπανση του Κορινθιακού απο την κόκκινη λάπση του Αλουμινίου
Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2009 00:00

Επέτρεψε τελικά ο Νομάρχης στο Αλουμίνιο της Ελλάδας, να χρησιμοποιεί την θάλασσα ως χωματερή βιομηχανικών καταλοίπων. Η σχετική άδεια, εκδόθηκε μετά απο περιπέτειες καθώς καθυστερούσε πάνω απο ένα χρόνο ανάμεσα στο ΥΠΕΧΩΔΕ, τη Νομαρχία και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Φυσικά όλο αυτό το διάστημα το Αλουμίνιο της Ελλάδας συνέχιζε να ρίχνει την βιομηχανική του λάσπη στη θάλασσα όπως και τα προηγούμενα 50 χρόνια: χωρίς νόμιμη άδεια!

Περισσότερα...
 
Επιστολή προς το Δήμο Αιγιαλείας Σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας
Τρίτη, 04 Ιανουάριος 2011 00:00

Η Ίριδα απέστειλε επιστολή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Αιγιαλείας, σχετικά με το πρόβλημα των σκουπιδιών το οποίο τις τελευταίες ημέρες έχει επανέλθει με δριμύτητα στην πόλη μας. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Περισσότερα...
 
"Ο Κορινθιακός που πληγώνουμε: Χρόνια ρύπανση - Βιώσιμη προοπτική"
Παρασκευή, 14 Μάιος 2010 08:51

ΕκδήλωσηΤο Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακράτας, η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου "Η ΑΛΚΥΩΝ", η πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Κορινθιακού, η συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον, το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων "ΠΑΝΔΟΙΚΟ", η Οικολογική Κίνηση Πάτρας "ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ." και οι πολίτες Φωκίδας για το περιβάλλον και τον πολιτισμό σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα: "Ο Κορινθιακός που πληγώνουμε: Χρόνια ρύπανση - Βιώσιμη προοπτική".

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 14 Μάιος 2010 09:35
Περισσότερα...
 
Επίδραση της ρύπανσης στη φυκοχλωρίδα του Κορινθιακού
Κυριακή, 11 Οκτώβριος 2009 00:00

Ο Κορινθιακός κόλπος, παρά το ότι είναι αρκετά ευρύς και ιδιαίτερα βαθύς, ως κλειστό σύστηµα επηρεάζεται από τις εκροές από τη χέρσο. Ιδιαίτερη επιβάρυνση αποτελεί η αποβολή των στερεών αποβλήτων του εργοστασίου αλουµινίου που λειτουργεί στον Κόλπο των Αντικύρων. Αυτό επεξεργάζεται τους βωξίτες της περιοχής Παρνασσού και Γκιώνας και απορρίπτει στον Κορινθιακό την γνωστή «ερυθρά ιλύ» ή απλούστερα «κόκκινη λάσπη», η οποία είναι το στερεό απόβλητο της επεξεργασίας του βωξίτη. Αρκετές χιλιάδες τόνοι κόκκινης λάσπης ελευθερώνονται κάθε χρόνο στον Κορινθιακό, µε αποτέλεσµα ο κόλπος Αντικύρων να αποτελεί ένα αρκετά βεβαρηµένο θαλάσσιο περιβάλλον.

Περισσότερα...
 
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας
Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2010 09:09

Η Ίριδα για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με χαρά προσκαλεί τα με΄λη και τους φίλους της κίνησης σε συγκέντρωση γνωριμίας και ενημέρωσης την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 στις 11 το πρωί στο καφέ-εστιατόριο "Τρίαινα" στην Αλυκή Αιγίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο123456789ΕπόμενοΤέλος »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Είσοδος μέλους
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Joomla Theme, .me.uk domains. Valid XHTML and CSS.