Σάββατο, 15/08/2020

Κοινοποίηση στο facebook

Αρχική -::- Νέα -::- Συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Αιγίου Π. Γούσα
Συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Αιγίου Π. Γούσα
Δευτέρα, 20 Απρίλιος 2009 00:00

Συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Αιγίου κο Πάνο Γούσα είχαν σήμερα Τρίτη 20 Απριλίου το πρωί στο γραφείο του ο πρόεδρος και δύο μέλη της Ίριδας.

Κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν εκ νέου το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τον υδροβιότοπο της Αλυκής Αιγίου καθώς και γενικά θέματα προστασίας του περιβάλλοντος όσον αφορά την περιοχή. Επίσης, τέθηκε σε πρώτη φάση το ζήτημα της προετοιμασίας του Δήμου Αιγίου και των διαμερισμάτων του σχετικά με την πυροπροστασία εν όψει καλοκαιριού.

Για το θέμα της Αλυκής η ενημέρωση που δόθηκε είναι ότι ο Δήμος Αιγίου είναι έτοιμος να προχωρήσει στην ανάθεση εκπόνησης Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για τον υδροβιότοπο ως προαπαιτούμενο για την έναρξη οποιασδήποτε επέμβασης. Επίσης, έγινε αναφορά σχετικά με το τι είδους παρεμβάσεις προτίθεται να κάνει ο Δήμος Αιγίου και πως αυτές θα αποφασιστούν. Η αντιπροσωπεία της Ίριδας επιφυλάχθηκε να καταθέσει σχετικές προτάσεις και να παρίσταται σε όλα τα στάδια διαμόρφωσης της τελικής μελέτης.

Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Αιγίου ενημέρωσε τα μέλη μας για καταγγελία εκ μέρους του Δήμου Αιγίου προς την Πολεοδομία Αιγίου σχετικά με καταπατήσεις επί του υδροβιοτόπου της Αλυκής. Επ' αυτού η Ίριδα θα προβεί στις αμέσως επόμενες ημέρες σε αίτημα προς το Δήμο Αιγίου για την παράδοση αντιγράφου της πιο πάνω καταγγελίας και αφού ενημερωθεί σχετικά θα παραστεί εφόσον χρειαστεί και η ίδια δια αντιπροσωπείας στην Πολεοδομία για να αναδείξει περαιτέρω το ζήτημα.

Στη συζήτηση έγινε αναφορά στις δυνατότητες που μπορεί να προκύψουν από την πολύ ευνοϊκή για την περιοχή ανάληψη της διαχείρισης του προγράμματος LEADER 4 από εταιρία με έδρα τα Καλάβρυτα και η οποία οι πληροφορίες θέλουν να δημιουργεί παράρτημα στο Αίγιο με τη συμμετοχή και του Δήμου. Το θέμα αυτό θα εξεταστεί ενδελεχώς και σε επόμενη συνάντηση, ώστε να υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα.

Τέλος έγινε μια πρώτη αναφορά εν όψει της πυροπροστασίας για το καλοκαίρι, ένα ζήτημα που η Ίριδα κρίνει πολύ σημαντικό και για το οποίο και πέρυσι είχαμε αναλάβει δράση με επίσκεψη στα τοπικά διαμερίσματα. Το ζήτημα αυτό θα τεθεί εκ νέου πιθανώς μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

 

Είσοδος μέλους
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Joomla Theme, .me.uk domains. Valid XHTML and CSS.