Κυριακή, 09/08/2020

Κοινοποίηση στο facebook

Αρχική -::- Δράσεις -::- Η μέχρι τώρα δράση του Συλλόγου
Η μέχρι τώρα δράση του Συλλόγου
Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2009 06:49

Αγαπητοί φίλοι
Συμπληρώνοντας ήδη κάποιους μήνες λειτουργίας του συλλόγου μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι σαν ανακεφαλαίωση της μέχρι τώρα δράσης μας. χωρίς να σπαταλήσουμε τον χρόνο σας και να σας περιπλέξουμε σε λεπτομέρειες οι οποίες ενώ έχουν την δική τους αξία μπορεί να κουράσουν.


1. Από τις πρώτες στιγμές της συγκρότησης μας σε σώμα και την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. στόχος μας υπήρξε η αξιοποίηση της όποιας διάθεσης των μελών, αλλά και φίλων που συναντούσαμε, να υπηρετήσουμε τις αρχές μας.

2. Προσπαθήσαμε την διασύνδεση μας με άλλους συλλόγους ανάλογων ενδιαφερόντων , προσωπικότητες αλλά και υπηρεσίες σχετικές με την περιβαλλοντική δράση και δεοντολογία.

3. Επισκεφτήκαμε τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους της πόλης προβάλλοντας κάποια αιτήματα όπως την ενίσχυση της ανακύκλωσης, την δημιουργία μπαζότοπου, την περιφρούρηση του οικοσυστήματος του Σελινούντα και κάθε δημόσιου χώρου από καταπατήσεις.

4. Επισκεφτήκαμε το χώρο απόθεσης των πακετοποιημένων σκουπιδιών, μαζί με τον πρόεδρο της Τεμένης, στο οικόπεδο Τζουρά.

5. Προκαλέσαμε μια μικρή σύσκεψη επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της πόλης προσπαθώντας να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών.

6. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το πρόβλημα της ρύπανσης του Σελινούντα από την βιοτεχνία ΕΙΟΝ ΕΠΕ "προσφέροντας" μολυσμένο νερό που είχαμε πάρει από το ποτάμι, σε μπουκαλάκια ,στους Δημοτικούς Σύμβουλους.

7. Θέσαμε, σε συνεργασία με τον Αρδευτικό Οργανισμό Σελινούντα, για το προηγούμενο θέμα, προ των ευθυνών τους τόσο την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομ/κης Αυτ/σης του Νομού Αχαΐας, όσο και τον αρμόδιο Αντινομάρχη Περιβάλλοντος, σαν τελευταία προσπάθεια πριν της αναζήτησης νομικά ποινικών ευθυνών.

8. Συντηρήσαμε τα οικολογικά θέματα στον τοπικό τύπο και βοηθήσαμε να αναδειχθούν προβλήματα και σχετικές παραβιάσεις.

9. Ζητήσαμε από το Λιμενικό Ταμείο, μαζί με τον εξωραϊστικό Σύλλογο Αλυκής Αγ. Νικόλαο, να αποδώσει στη δημόσια χρήση όπως προβλέπεται από τον νόμο, το τμήμα της προκυμαίας που καταχρηστικά αξιοποιεί το κατάστημα Φάρος. Καταλήξαμε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του συγκεκριμένου επαγγελματία αλλά και κατά του Λιμενικού Ταμείου που θα εκδικαστούν τον Σεπτέμβρη του 2009. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην συγκεκριμένη περίπτωση έδειξε χαμηλά κοινωνικά αντανακλαστικά.

10. Έχουμε διάσταση απόψεων με την Δημοτική Αρχή σχετικά με την "Αξιοποίηση" της Αλυκής. Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή βλέπει τον χώρο της Αλυκής σαν έναν οποιονδήποτε χώρο που με τεχνοκρατικά κριτήρια θα "αναβαπτισθεί". Το σκεπτικό είναι το σύνηθες .. απορρόφηση κονδυλίων για έργα, που αντιμετωπίζονται χωρίς καμία περιβαλλοντική κουλτούρα, προς ικανοποίηση εργολάβων και λοιπών.

Η φιλοσοφία της εργολαβικής μπετoνοποίησης των πάντων πρέπει και στην δική μας πόλη κάποτε να τελειώσει.
Αγαπητοί φίλοι, όλα αυτά και πολλά άλλα είναι το περιεχόμενο της δράσης μας τα οποία ωστόσο είναι ελάχιστα μπροστά στις ανάγκες και τα σωρευμένα προβλήματα της περιοχής μας.
Η δημόσια διοίκηση είναι από αδιάφορη και χωρίς περιβαλλοντικές ευαισθησίες έως απελπιστικά αργή στη διεκδίκηση του δημόσιου συμφέροντος. Κλασικές
περιπτώσεις αυτές που προαναφέραμε: Η καφετερία ΦΑΡΟΣ και η βιοτεχνία ΈΡΙΟΝ ΕΠΕ'.

Τέλος η καλή διάθεση των κατοίκων της πόλης μας για την όποια θετική στάση υπονομεύεται από αδυναμίες των υπηρεσιών του Δήμου όπως συμβαίνει με την ανακύκλωση αλλά και από την έλλειψη προβολής της σωστής δράσης και συμπεριφοράς μας σε περιβαλλοντικά ζητήματα.
Πάντως είναι γεγονός ότι μέρα την ημέρα όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας δηλώνουν αποφασισμένοι για μια πιο υπεύθυνη έως και μαχητικότερη απέναντι σε ζητήματα οικολογικής ευαισθησίας στάση.
Ο σύλλογος μας εν όψει του επερχόμενου καλοκαιριού καλεί τα μέλη του να μείνουν σε επαφή με το ΔΣ για να συμβάλλουμε στην αποτροπή των πυρκαγιών αλλά και στην αντιμετώπιση της διαφαινόμενης κρίσης στην διαχείριση των απορριμμάτων .
Τέλος η υπόδειξη της όποιας αβλεψίας του ΔΣ ,αστοχίας η υπερβολής θεωρείται καθήκον κάθε μέλους η φίλου μας και την περιμένουμε

Με τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς για ένα καλό καλοκαίρι Η   ΙΡΙΔΑ

 

Είσοδος μέλους
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Joomla Theme, .me.uk domains. Valid XHTML and CSS.