Κυριακή, 09/08/2020

Κοινοποίηση στο facebook

Αρχική -::- Νέα -::- Η μόλυνση της κοίτης του ποταμού Σελινούντα
Η μόλυνση της κοίτης του ποταμού Σελινούντα
Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2009 07:35

Σήμερα, ομάδα μελών του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αιγιαλείας «Η ίριδα», επανέλαβε επιτόπια έρευνα στις όχθες του ποταμού Σελινούντα στην περιοχή Μελισσίων Αιγιαλείας, λίγο πιο κάτω από τη Μονή Ταξιαρχών.


 
Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε αυτό που κατ’ επανάληψιν τονίζουμε από την αρχή της ιδρύσεως του Συλλόγου, όσον αφορά το Σελινούντα: η χρησιμοποίηση της κοίτης του ποταμού ως χώρος εναπόθεσης κάθε λογής αποβλήτων, λυμάτων και απορριμμάτων συνεχίζεται ανεξέλεγκτα εν αγνοία και εις βάρος των κατοίκων της περιοχής και χωρίς καμία αντίδραση εκ μέρους της επίσημης πολιτείας.

Το προστατευόμενο φυσικό περιβάλλον του φαραγγιού του Σελινούντα, όπως και γενικότερα οι φυσικές ομορφιές της Αιγιάλειας, καθώς και η υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής έχουν αφεθεί στη μοίρα τους και στην «καλή» διάθεση κάθε επιχειρηματία ή μη.

Οι αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες (Διεύθυνση Υγιεινής και Βιομηχανίας και λοιποί αρμόδιοι ως και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης) εξακολουθούν να «νίπτουν χείρας» και να αδιαφορούν ένοχα.

Έφτασε, πιστεύουμε, η ώρα που η Δικαιοσύνη πρέπει να σπάσει έναν προς έναν τους κρίκους που συνθέτουν αυτή τη μακριά αλυσίδα σιωπής και συγκάλυψης ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος που διαπράττεται καθημερινώς εις βάρος της υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αιγιάλειας.

Εμείς δηλώνουμε ρητώς ότι θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

 


Με τιμή,


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2009 21:06
 

Είσοδος μέλους
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Joomla Theme, .me.uk domains. Valid XHTML and CSS.