Σάββατο, 19/09/2020

Κοινοποίηση στο facebook

Αρχική -::- Ομάδα απορριμμάτων και ανακύκλωσης -::- Ψήφισμα των Περιβαλλοντικών Συλλόγων της Αιγιάλειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ψήφισμα των Περιβαλλοντικών Συλλόγων της Αιγιάλειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Παρασκευή, 27 Μάιος 2011 07:29

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 ειπώθηκαν πολλά χρήσιμα πράγματα και αναδείχθηκαν με στοιχεία όλες οι πτυχές που αφορούν στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση. Αφ' ενός αναλύθηκαν εκτενώς και με επίσημα στοιχεία τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουν και οι δύο πρακτικές έναντι των άλλων προτεινόμενων μεθόδων διαχείρισης απορριμμάτων, αφ' ετέρου δόθηκε η δυνατότητα στο ακροατήριο να δει πως με απλούς τρόπους ενταγμένου στην καθημερινότητά τους μπορούν και να μειώσουν τα απορρίμματα και αυτό να αποβεί οικονομικώς αποδοτικό για τη δική τους τσέπη. (τρόπους που ήδη οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης έχουν εγκολπωθεί στη δική τους καθημερινότητα με εξαιρετικά αποτελέσματα).

 

Στο τέλος της συζήτησης εκδόθηκε ψήφισμα ως εξής:

Όλοι εμείς οι πολίτες του Δήου Αιγάλειας που συμμετείχαμε στη δημόσια κδήλωση-συζήτηση με θέμα "Διαχείριση απορριμμάτων στην Αιγιάλεια. Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση στην πράξη", σήμερα Τετάρτη 25/5/2011 στο ΠολυΤεχνείο στο Αίγιο ψηφίζουμε το παρακάτω κείμενο το οποίο θα αποσταλεί στον Πρόεδρο του ΔΣ Αιγιάλειας με αίτημα να διαβαστεί στην επόμενη συνεδρίασή του.

Η σημερινή εκδήλωση-συζήτηση τεκμηρίωσε επαρκώς ότι η ορθή κοινωνικά - οικονομικά - περιβαλλοντικά διαχείριση των αποριμμάτων μας είναι αυτή της ΠΡΟΛΗΨΗΣ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ διότι:

  1. Ενσωματώνει την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για περιορισμό των απορριμμάτων στην πηγή (στο σπίτι, στην επιχείρηση, στο γραφείο κλπ)
  2. Είναι η πιο οικονομική μέθοδος από πλευράς τελών.
  3. Εξοικονομεί τεράστια συναλλαγματικά αποθέματα για πρώτες ύλες παραγωγής προϊόντων, καθώς οδηγεί στην επαναχρησιμοποίηση ενός μεγάλου μέρους από αυτά.
  4. Σταδιακά οδηγεί στη μείωση της κατανάλωσης ειδών που παράγουν πολλά απορρίμματα.
  5. Προστατεύει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το περιβάλλον μας.
  6. Εκπαιδεύει και διαπαιδαγωγεί τους πολίτες στην ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και σε μια υπεύθυνη στάση ζωής.

Υιοθετούμε τη θετική γνώση και εμπειρία των αναπτυγμένων οικονομικά και πολιτισμικά λαών που στην συντριπτική τους πλειοψηφία εφαρμόζουν ήδη την ΠΡΟΛΗΨΗ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ στη διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας να επιλέξει τη μέθοδο αυτή, γιατί έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις άλλες προτάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων.

Προς τούτο ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ο Δήμος Αιγιάλειας να ξεκινήσει άμεσα πιλοτικό πρόγραμμα σε κάποια συνοικία με τη συμβουλευτική υποστήριξη ειδικών επιστημόνων, ολοκληρωμένης διαχρίισης των απορριμμάτων με την παραπάνω μέθοδο.

Οι σημερινοί διοργανωτές της εκδήλωσης και οι συμμετέχοντες πολίτες, αλλά και άλλοι φορείς πο συνεργαζόμαστε και συμφωνούν προς αυτή την κατεύθυνση θα πρωτοστατήσουμε στην πληροφόρηση, στην εκπαίδευση και στην παρότρυνση - πειθώ για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Για όλους εμάς η σημερινή εκδήλωση αποτελεί αφετηρία για αλλαγή σελίδας στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αιγιάλεια.. Τις επόμενες ημέρες πρέπει να αποφασίσουμε νέες εκδηλώσεις και δράσεις σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους πολίτες.

ΠΡΟΛΗΨΗ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΩΡΑ!

 

Είσοδος μέλους
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Joomla Theme, .me.uk domains. Valid XHTML and CSS.