Σάββατο, 19/09/2020

Κοινοποίηση στο facebook

Αρχική -::- Νέα -::- Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Δήμου Αιγιαλείας για την ανακύκλωση
Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Δήμου Αιγιαλείας για την ανακύκλωση
Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2011 00:00
Κύριε Πρόεδρε,

Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο θέμα της ανακύκλωσης. Δυστυχώς, υπό το φως των νεότερων εξελίξεων η παρούσα επιστολή και η εφεξής επικοινωνία μεταξύ της Ίριδας και των μελών της παρούσας Δημοτικής Αρχής και των Επιτροπών της δεν μπορεί να απευθύνεται μόνο προς την Αρχή, αλλά θα κοινοποιείται προς τους πολίτες του Δήμου μέσω των τοπικών ΜΜΕ και με οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο τρόπο.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ είναι θεσμικό πρόσωπο και ως τέτοιο δεν πρέπει να συμπεριφέρεται με παραταξιακή αντίληψη ή σκοπιμότητα. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι Ναός της Δημοκρατίας. Μέσα σε αυτόν τον Ναό οι Δημότες εκφράζονται και μέσα από τις Δημοτικές παρατάξεις αλλά και από φορείς που εκφράζουν την κοινωνία σε θέματα που την αφορούν. Αυτό το απαιτεί η Δημοκρατία και το προβλέπει ο Νόμος. Η ενέργειά σας κατά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με το αίτημα της Ίριδας να παρουσιάσει τις θέσεις της στο θέμα της ανακύκλωσης την θεωρούμε επιεικών ακατανόητη.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί με αφορμή γραφειοκρατική και τελείως ασήμαντη αφορμή τέθηκε το παραπάνω αίτημα εκτός Ημερήσιας Διάταξης μη επιτρέποντας στους Δημότες μια νηφάλια ενημέρωση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η ανακύκλωση. Τουλάχιστον δεν σκεφθήκατε ότι έπρεπε να σεβαστείτε τις 1000 και πλέον υπογραφές των συμπολιτών σας που έχουν κάνει το ίδιο αίτημα;

Αυτά τα άλλοτε αυτονόητα σήμερα είναι ζητούμενα. Δυστυχώς.

Σας στέλνουμε συνημμένα και ταυτοχρόνως δίνουμε στη δημοσιότητα τις θέσεις της Ίριδας για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων την οποία ούτε δεχτήκατε να παραλάβετε. Πιστεύουμε να τη μελετήσετε.


Το Δ.Σ της Ίριδας
 

Είσοδος μέλους
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Joomla Theme, .me.uk domains. Valid XHTML and CSS.