Σάββατο, 19/09/2020

Κοινοποίηση στο facebook

Αρχική -::- Νέα -::- Ελαιοτριβεία, μόλυνση χειμάρρου «Μιλιαγκού» και μόλυνση ποταμού Σελινούντα.
Ελαιοτριβεία, μόλυνση χειμάρρου «Μιλιαγκού» και μόλυνση ποταμού Σελινούντα.
Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2011 00:00

Η Ίριδα έστειλε επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κο Αλεξόπουλο, με αφορμή τη μόλυνση του ρέματος Μιλιαγκού και του ποταμού Σελινούντα και σε συνέχεια της συζήτησης που διεξήχθη με άλλους φορείς. Με την επιστολή αυτή κοινοποιούμε φωτογραφίες ως αποδεικτικά στοιχεία της ασύστολης και ανεξέλεγκτης μόλυνσης που συμβαίνει στις συγκεκριμένες τοποθεσίες και για τις οποίες η Ίριδα έχει τοποθετηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν.Κύριε Αντιπεριφερειάρχη

Σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε στο γραφείο σας με τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις στις 28/11/2011 σχετικά με την λειτουργία των ελαιοτριβείων, ήλθε αυτό που ζητούσατε: η συγκεκριμένη απόδειξη της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το σημαντικό έργο του καθαρισμού του χειμάρρου «Μιλιαγκού» το «εγκαινίασε» ελαιοτριβείο με τα απόβλητά του. Χαρείτε την εικόνα μέσα από τις φωτογραφίες που σας επισυνάπτουμε.

Αυτόπτης μάρτυρας στα «εγκαίνια» ο Πρόεδρος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας, κος Θανάσης Παναγόπουλος, ο οποίος αφού τον καλέσαμε και είδε επιτόπου την κατάσταση απείλησε με προσφυγή στον Εισαγγελέα κάτι που αναμένουμε…

Λίγες μέρες αργότερα, στις 1/12/2011 άλλη μια παράνομη δραστηριότητα (από τις άπειρες που έχουμε καταγράψει και καταγγείλει) έλαβε χώρα στον ποταμό Σελινούντα στο ύψος των Μελισσίων. Υπολείμματα από επεξεργασία μαλλιού βρίσκονταν πεταμένα και κατά το ήμισυ θαμμένα (προφανώς με τη χρήση μεγάλου μηχανήματος) δίπλα στις όχθες του ποταμού Σελινούντα. Σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες και γι’ αυτό το περιστατικό.

Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Το Δ.Σ της Ίριδας
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2016 20:13
 

Είσοδος μέλους
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Joomla Theme, .me.uk domains. Valid XHTML and CSS.