Σάββατο, 19/09/2020

Κοινοποίηση στο facebook

Αρχική -::- Νέα -::- Παροχή ενημέρωσης και πληροφοριών από την Ίριδα για τη δημιουργία οικιακού-ιδιωτικού κομπόστ.
Παροχή ενημέρωσης και πληροφοριών από την Ίριδα για τη δημιουργία οικιακού-ιδιωτικού κομπόστ.
Κυριακή, 19 Φεβρουάριος 2012 00:00

Τα οργανικά υπολείμματα προέρχονται είτε από την διατροφή είτε από τις φυτικές διεργασίες. Η σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να περιλαμβάνει τον διαχωρισμό στην πηγή παραγωγής, την ανακύκλωση των ανακυκλούμενων και την κομποστοποίηση των οργανικών υπολειμμάτων.

Για την αστική κομποστοποίηση η χρήση των κομποστοποιητών (χειροποίητων ή τυποποιημένων) είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την μετατροπή των οργανικών υλών σε κομπόστ. Το τελευταίο είναι το ζητούμενο αποτέλεσμα μιας διεργασίας που προϋποθέτει σωστές συνθήκες αερόβιας ζύμωσης με την χρήση ίσως και μικροοργανισμών. Σαν προιόν το κομπόστ έχει όλα εκείνες τις προδιαγραφές για να το κάνουν ένα δυναμικό παράγοντα στην οποιαδήποτε φυτική παραγωγή.

Η ΙΡΙΔΑ στην προσπάθεια διάδοσης της κομποστοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών της Αιγιάλειας έχει την επιθυμία και την διάθεση να δώσει όλες τις πληροφορίες και την δική της εμπειρία για την προώθησή της.

Είμαστε πάντα πρόθυμοι για όποιον ενδιαφερόμενο θέλει να ασχοληθεί, ώστε να συναντηθούμε μαζί του και να τον καθοδηγήσουμε στα πρώτα του βήματα.

Τηλ. επικοινωνίας :6974197164 (κα Κορκοτσέλου Ευαγγελία), 26910.29648 (κος Χρήστος Μαυρόγιαννης)

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 14 Απρίλιος 2013 18:07
 

Είσοδος μέλους
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Joomla Theme, .me.uk domains. Valid XHTML and CSS.