Σάββατο, 19/09/2020

Κοινοποίηση στο facebook

Αρχική -::- Νέα
Νέα
Για την μηχανική διαλογή-ανακύκλωση στο Νησί Τεμένης.
Τρίτη, 04 Δεκέμβριος 2018 08:33

Εδώ και πολλά χρόνια οι οικολογικές οργανώσεις της Αιγιάλειας με επιστημονικά τεκμηριωμενες θέσεις και παρουσία στα όργανα του δήμου έχουν παρουσιάσει την πρότασή τους για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Αιγιάλεια.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 04 Δεκέμβριος 2018 08:42
Περισσότερα...
 
Αποφάσεις περιβαλλοντικών Συλλόγων Αιγιαλείας για τις αμμοληψίες στα ποτάμια της Αιγιάλειας.
Παρασκευή, 20 Ιούνιος 2014 21:12

Την  Δευτέρα  16-06-2014  με  πρωτοβουλία  της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου  « Η ΑΛΚΥΩΝ » έγινε  κοινή  συνεδρίαση  των Δ.Σ. των  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ – ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  της ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ  με  αφορμή  την Υπουργική απόφαση του ΥΠΕΚΑ της  03-06-2014 που  επιτρέπει  την  αμμοληψία για τις ανάγκες κατασκευής της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ ( Κορίνθου – Πατρών)  και   στα υπόλοιπα  ποτάμια  της  Αιγιάλειας ( Σελινούντα, Μεγανίτη, Φοίνικα ).

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 20 Ιούνιος 2014 22:06
Περισσότερα...
 
Δελτίο Τύπου: Οι Θρυμματιστές κλαδιών ή Κλαδοφάγοι.
Τρίτη, 04 Φεβρουάριος 2014 00:00

Το κλάδεμα των δένδρων είναι μια σημαντική διαδικασία για τους δενδροκαλλιεργητές  με φυσικό επακόλουθο την δημιουργία  μεγάλου όγκου  κλαδιών και φύλλων. Η συνήθης πρακτική διαχείρισης αυτού του όγκου κλαδιών είναι το κάψιμο. Μία εύκολη αλλά συγχρόνως η χειρότερη από τις υπάρχουσες λύσεις. Δεν είναι περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος μόνο οι αποπνικτικοί καπνοί: μεγαλύτεροι και σοβαρότεροι είναι οι κίνδυνοι πυρκαγιάς που εγκυμονούν αυτές οι καύσεις. Από την «αμέλεια κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών» προκαλούνται οι περισσότερες αγροτοδασικές πυρκαγιές σύμφωνα με τα στατιστικά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Περισσότερα...
 
Ανοικτή συζήτηση - ενημέρωση αναφορικά με το θέμα της διάβρωσης των ακτών την Κυριακή 16 Μαρτίου, ώρα 11.15 το πρωί στo Πολυτεχνείο
Πέμπτη, 13 Μάρτιος 2014 09:52

Ζούμε σε μία περιοχή,ίσως μοναδική από πλευράς φυσικής ομορφιάς όπου όλα: θάλασσα,βουνά,πλαγιές,μικρές πεδιάδες,γλυκά νερά και οικισμοί συνυπάρχουν αρμονικά δίνοντας αυτό, που είναι παγκοσμίως γνωστό ως η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ, η πατρίδα μας. Είμαστε τυχεροί,γιατί υπάρχουμε και δραστηριοποιούμαστε σε ένα οικοσύστημα με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό έχει.

Έχετε σκεφθεί όμως τι είναι αυτό,που μέσα στους αιώνες δουλεύει ακατάπαυστα για να δημιουργήσει στην αρχή και να διατηρήσει στην συνέχεια αυτόν τον παράδεισο ; Για όσους δεν γνωρίζουν: είναι τα 7 ποτάμια της Αιγιάλειας.Οι ακούραστοι εργάτες του παραδείσου μας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 13 Μάρτιος 2014 21:18
Περισσότερα...
 
Δελτίο Τύπου: Η ανακύκλωση είναι καθοριστική για ένα σύγχρονο Δήμο Αιγιαλείας.
Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2014 00:00

Δεν νοείται σήμερα σύγχρονη διαχείριση στερεών αποβλήτων, χωρίς να έχει προηγηθεί ανακύκλωση. Η λέξη αυτή έχει ταυτισθεί (και σωστά) με την αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Ανακύκλωση σημαίνει εκείνη την διαδικασία κατά την οποία διάφορα υλικά μη χρήσιμα για τον άνθρωπο, είτε μετά από χρησιμοποίησή τους, είτε από φυσικές διεργασίες μετατρέπονται σε νέα αγαθά. Η ιστορία της χάνεται στους αιώνες. Μπορούμε να πούμε, ότι αρχίζει από την εποχή του χαλκού.

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Είσοδος μέλους
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Joomla Theme, .me.uk domains. Valid XHTML and CSS.