Πέμπτη, 13/08/2020

Κοινοποίηση στο facebook

Αρχική -::- Νέα
Νέα
Εισήγηση Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου για τις 19/10/2009
Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2009 06:29
Αγαπητοί φίλοι
Περισσότερα...
 
Ενημέρωση μελών για το θέμα της Εριουργική ΕΠΕ
Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2009 19:06

Στην περιοχή Γουρτσουμά του Δ.Δ. Μελισσίων του Δήμου Αιγίου λειτουργεί από την δεκαετία του ΄90 επειχείρηση επεξεργασίας μαλλιών με τον σημερινό τίτλο «Εριουργική ΕΠΕ». Τα απόβλητα της συγκεκριμένης βιομηχανίας ιδιαίτερα βεβαρημένα από την χημική κατεργασία της πρώτης ύλης (χρήση ενώσεων του χλωρίου) διοχετεύονται παράνομα στον ποταμό Σελινούντα. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η επικίνδυνη μόλυνση με τοξικές ουσίες τόσω των επιφανειακών νερών του ποταμού, όσο και του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα. Η παράνομη και επικίνδυνη λειτουργία της συγκεκριμένη βιομηχανίας είναι γνωστή στης αρμόδιες υπηρεσίες

Περισσότερα...
 
Ενημέρωση των μελών για τα θέματα της Έκτακτης Γ.Σ.
Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2009 18:47

Στο παρόν άρθρο δημοσιεύουμε μια συνοπτική περιγραφή των θεμάτων που θα συζητηθούν στην Έκτακτη Γ.Σ. καθώς και μερικά στοιχεία που κρίνουμε χρήσιμο να γνωρίζουν τα μέλη της Ίριδας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2009 19:05
Περισσότερα...
 
Πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009
Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2009 18:47

Mε τη συμπλήρωση ενάμιση χρόνου δράσης της Περιβαλλοντολογικής Δράσης για την Αιγιάλεια «Η Ίριδα», τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου διαπιστώνουν ότι υφίσταται η ανάγκη ενημέρωσης των μελών της Ίριδας για τα μέχρι τώρα πραχθέντα του ΔΣ καθώς και για τις εξελίξεις οι οποίες τρέχουν πάνω σε σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής μας.

Περισσότερα...
 
Mε την άδεια του Νομάρχη, συνεχίζεται η ρύπανση του Κορινθιακού απο την κόκκινη λάπση του Αλουμινίου
Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2009 00:00

Επέτρεψε τελικά ο Νομάρχης στο Αλουμίνιο της Ελλάδας, να χρησιμοποιεί την θάλασσα ως χωματερή βιομηχανικών καταλοίπων. Η σχετική άδεια, εκδόθηκε μετά απο περιπέτειες καθώς καθυστερούσε πάνω απο ένα χρόνο ανάμεσα στο ΥΠΕΧΩΔΕ, τη Νομαρχία και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Φυσικά όλο αυτό το διάστημα το Αλουμίνιο της Ελλάδας συνέχιζε να ρίχνει την βιομηχανική του λάσπη στη θάλασσα όπως και τα προηγούμενα 50 χρόνια: χωρίς νόμιμη άδεια!

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Είσοδος μέλους
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Joomla Theme, .me.uk domains. Valid XHTML and CSS.