Παρασκευή, 16/11/2018

Κοινοποίηση στο facebook

Αρχική -::- Αρχική
Ίριδα: Περιβαλλοντολογική Δράση για την Αιγιάλεια
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΧΑΡΤΙ – ΧΑΡΤΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
Δευτέρα, 13 Ιούνιος 2016 19:49

Ο σύλλογος περιβαλλοντολογική δράση για την Αιγιάλεια  ΄΄ΙΡΙΔΑ΄΄ κατέθεσε

πρόταση  δράσης εφαρμογής  του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης (ΤΣΔ) του Δήμου Αιγιάλειας, εφικτή και υλοποιήσιμη στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου και του υπάρχοντος  υπηρεσιακού προσωπικού.

Η πρότασή μας αφορούσε την αποκομιδή και ανακύκλωση στο έντυπο χαρτί και χαρτόνια συσκευασίας.

Έγινε αποδεκτή  η πρόταση καταρχήν από την Δημοτική αρχή.

Αυτό που δεν βλέπουμε είναι να εφαρμόζεται κάτι στην πράξη.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 05 Νοέμβριος 2018 20:09
Περισσότερα...
 
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Κυριακή, 12 Ιούνιος 2016 09:07

 

Ο Δήμος Αιγιάλειας στα πλαίσια των αποφάσεων της Κυβέρνησης για την κατάρτιση και ψήφιση  Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης  ( ΤΣΔ)  για τα απορρίμματα, ψήφισε το φθινόπωρο του 2015  τοπικό σχέδιο αλλάζοντας για πρώτη φορά τον τρόπο διαχείρισης .

Δηλ. αποκεντρωμένη διαχείριση σε επίπεδο διαδημοτικής συνεργασίας ( Αιγιάλεια – Καλάβρυτα) με έμφαση στην προδιαλογή των υλικών.

Τον Ιανουάριο του 2016 ξεκίνησε η λειτουργία επιτροπής  του Δήμου Αιγιάλειας, είχε συσταθεί κατά την διαδικασία διαβούλευσης του ΤΣΔ, η οποία θα είχε γνωμοδοτικό χαρακτήρα στην εφαρμογή του νέου σχεδίου. Έγιναν  συνεδριάσεις  της κατατέθηκαν σκέψεις – προτάσεις από φορείς του τόπου μας.

Η θέση της Δημοτικής αρχής ήταν να προχωρήσουμε με καλά μελετημένα βήματα και καλή

Περισσότερα...
 
Αποφάσεις περιβαλλοντικών Συλλόγων Αιγιαλείας για τις αμμοληψίες στα ποτάμια της Αιγιάλειας.
Παρασκευή, 20 Ιούνιος 2014 21:12

Την  Δευτέρα  16-06-2014  με  πρωτοβουλία  της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου  « Η ΑΛΚΥΩΝ » έγινε  κοινή  συνεδρίαση  των Δ.Σ. των  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ – ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  της ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ  με  αφορμή  την Υπουργική απόφαση του ΥΠΕΚΑ της  03-06-2014 που  επιτρέπει  την  αμμοληψία για τις ανάγκες κατασκευής της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ ( Κορίνθου – Πατρών)  και   στα υπόλοιπα  ποτάμια  της  Αιγιάλειας ( Σελινούντα, Μεγανίτη, Φοίνικα ).

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 20 Ιούνιος 2014 22:06
Περισσότερα...
 
Ανοικτή συζήτηση - ενημέρωση αναφορικά με το θέμα της διάβρωσης των ακτών την Κυριακή 16 Μαρτίου, ώρα 11.15 το πρωί στo Πολυτεχνείο
Πέμπτη, 13 Μάρτιος 2014 09:52

Ζούμε σε μία περιοχή,ίσως μοναδική από πλευράς φυσικής ομορφιάς όπου όλα: θάλασσα,βουνά,πλαγιές,μικρές πεδιάδες,γλυκά νερά και οικισμοί συνυπάρχουν αρμονικά δίνοντας αυτό, που είναι παγκοσμίως γνωστό ως η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ, η πατρίδα μας. Είμαστε τυχεροί,γιατί υπάρχουμε και δραστηριοποιούμαστε σε ένα οικοσύστημα με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό έχει.

Έχετε σκεφθεί όμως τι είναι αυτό,που μέσα στους αιώνες δουλεύει ακατάπαυστα για να δημιουργήσει στην αρχή και να διατηρήσει στην συνέχεια αυτόν τον παράδεισο ; Για όσους δεν γνωρίζουν: είναι τα 7 ποτάμια της Αιγιάλειας.Οι ακούραστοι εργάτες του παραδείσου μας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 13 Μάρτιος 2014 21:18
Περισσότερα...
 
Δελτίο Τύπου: Η ανακύκλωση είναι καθοριστική για ένα σύγχρονο Δήμο Αιγιαλείας.
Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2014 00:00

Δεν νοείται σήμερα σύγχρονη διαχείριση στερεών αποβλήτων, χωρίς να έχει προηγηθεί ανακύκλωση. Η λέξη αυτή έχει ταυτισθεί (και σωστά) με την αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Ανακύκλωση σημαίνει εκείνη την διαδικασία κατά την οποία διάφορα υλικά μη χρήσιμα για τον άνθρωπο, είτε μετά από χρησιμοποίησή τους, είτε από φυσικές διεργασίες μετατρέπονται σε νέα αγαθά. Η ιστορία της χάνεται στους αιώνες. Μπορούμε να πούμε, ότι αρχίζει από την εποχή του χαλκού.

Περισσότερα...
 
Επιστολή προς ΟΣΕ για την κοπή των ευκαλύπτων.
Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2013 07:52

Η Ίριδα απέστειλε επιστολή προς τον ΟΣΕ αναφορικά με την κοπή των ευκαλύπτων του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης. Την επιστολή αυτή στείλαμε και στα τοπικά ΜΜΕ για την ανάδειξη του θέματος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2013 08:02
Περισσότερα...
 
Ολύμπια Οδός: υπουργική απόφαση για τις αμμοληψίες
Τρίτη, 03 Ιούνιος 2014 00:00

Κατεβάστε την υπουργική απόφαση έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Λήψης Αδρανών Υλικών για την Ολύμπια Οδό σε αρχείο .pdf.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 20 Ιούνιος 2014 22:00
 
Δελτίο Τύπου: Οι Θρυμματιστές κλαδιών ή Κλαδοφάγοι.
Τρίτη, 04 Φεβρουάριος 2014 00:00

Το κλάδεμα των δένδρων είναι μια σημαντική διαδικασία για τους δενδροκαλλιεργητές  με φυσικό επακόλουθο την δημιουργία  μεγάλου όγκου  κλαδιών και φύλλων. Η συνήθης πρακτική διαχείρισης αυτού του όγκου κλαδιών είναι το κάψιμο. Μία εύκολη αλλά συγχρόνως η χειρότερη από τις υπάρχουσες λύσεις. Δεν είναι περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος μόνο οι αποπνικτικοί καπνοί: μεγαλύτεροι και σοβαρότεροι είναι οι κίνδυνοι πυρκαγιάς που εγκυμονούν αυτές οι καύσεις. Από την «αμέλεια κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών» προκαλούνται οι περισσότερες αγροτοδασικές πυρκαγιές σύμφωνα με τα στατιστικά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Περισσότερα...
 
Κοπή πίτας - ετήσια συνάντηση, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014
Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2014 12:49

Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε σε προσκαλούμε στην ετήσια συνάντησή μας για καφέ, ανταλλαγές ευχών καθώς και απόψεων για τα θέματα που μας αφορούν και η οποία θα γίνει Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6.15 το απόγευμα

Περισσότερα...
 
Σχετικά με δημοσίευμα της εφ. Πρώτη της Αιγιάλειας της 30ης Ιανουαρίου 2013 περί «πρόσκλησης για αυτοψία στον ποταμό Σελινούντα από την Ίριδα».
Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2013 00:00

Αυτοψία στο Σελινούντα, δημοσίευμα ΠρώτηςΣτο φύλλο της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου 2013 της εφ. Πρώτη της Αιγιάλειας αναφέρεται ότι έγινε αυτοψία σε παραποτάμια έκταση του ποταμού Σελινούντα ύστερα από καταγγελία της περιβαλλοντικής δράσης για την Αιγιάλεια «Ίριδα». Σας ενημερώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ίριδα ως σύλλογος δεν προσκάλεσε κανέναν, ούτε έκανε κάποια καταγγελία εναντίον οποιουδήποτε αναφορικά με το συμβάν της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου. Αντιθέτως, η καταγγελία έγινε από την Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών» της οποίας ο Πρόεδρος τυγχάνει μέλος της Ίριδας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2013 09:24
Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο123456789ΕπόμενοΤέλος »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Είσοδος μέλους
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Joomla Theme, .me.uk domains. Valid XHTML and CSS.