Σάββατο, 15/08/2020

Κοινοποίηση στο facebook

Αρχική -::- Αρχική
Ίριδα: Περιβαλλοντολογική Δράση για την Αιγιάλεια
Εµφάνιση φάλαινας στο Πόρτο Γερµενό Αττικής και µέτρα προστασίας της
Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011 13:03

Το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών "Πέλαγος" ( http://www.pelagosinstitute.gr ) μας ενημέρωσε ότι απέστειλε επιστολή προς το Λιμεναρχείο Κορίνθου και το Λιμενικό Σώμα του Πόρτο Γερμενό σχετικά με την εμφάνιση πτεροφάλαινας στον Κορινθιακό Κόλπο και τις προφυλάξεις που οφείλουν να λαμβάνουν οι πολίτες για την προστασία τόσο των ίδιων όσο και της νεαρής φάλαινας.

Περισσότερα...
 
Συνάντηση με προέδρους παρόχθιων κοινοτήτων του ποταμού Σελινούντα
Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2011 07:45

Με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντολογικού Συλλόγου Αιγιάλειας «Η ίριδα» έγινε συνάντηση την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 στην Κουλούρα των Προέδρων των παρόχθιων του ποταμού Σελινούντα Τοπικών Κοινοτήτων. 

Περισσότερα...
 
Στην Ηλεία πετιούνται τα σκουπίδια της Αιγιάλειας!
Παρασκευή, 27 Μάιος 2011 07:31
σκουπίδια του Αιγίου στο Βαρθολομειό!Η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" με δημοσίευμά της φέρνει στη δημοσιότητα που καταλήγουν τα σκουπίδια της Αιγιάλειας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα πιάστηκε επ' αυτοφώρω από κατοίκους της περιοχής Θίνες, Βαρθολομειού εταιρικό όχημα μεταφοράς απορριμμάτων με σκουπίδια τα οποία εμφανώς προέρχονταν από το Αίγιο (κάντε κλικ στην εικόνα για το δημοσίευμα).
Περισσότερα...
 
Κομποστοποίηση: ένας μικρός οδηγός για τον καθένα μας.
Τετάρτη, 18 Μάιος 2011 20:26

Οι Φίλοι Μεσσηνιακού Κόλπου συνέταξαν ένα φυλλάδιο με χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κομποστοποίηση το οποίο και δημοσιεύουμε στις σελίδες μας. Μπορείτε να το κατεβάσετε σε αρχείο .doc για ανάγνωση με το πρόγραμμα MS Word.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 18 Μάιος 2011 20:30
Περισσότερα...
 
Σχετικά με δημοσιεύματα για τη διαχείριση-εκμετάλλευση του ποταμού Σελινούντα
Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 20:43

Η Ίριδα στα τρία χρόνια που υφίσταται ως Περιβαλλοντικός Φορέας έχει παρακολουθήσει και κατ’ εξακολούθηση επικρίνει τις προσπάθειες για «εκμετάλλευση» του ποταμού Σελινούντα είτε από εταιρίες που φέρονται να έχουν «άδειες» και «επενδυτικά σχέδια» που αφορούν στην ίδρυση υδρο-ηλεκτρικών μονάδων εντός της κοίτης του ποταμού και εντός των ορίων της προστατευόμενης ζώνης Natura ή μέσω παρωχημένων μελετών οι οποίες επανέρχονται κατά καιρούς στο όνομα μιας «ιστορικότητας» ή ενός κάποιου «οράματος».

Περισσότερα...
 
Δελτίο τύπου των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων της Αιγιάλειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιάλειας
Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2011 19:22

Οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις Αιγιάλειας. εξέδωσαν σήμερα από κοινού Δελτίο τύπου με το οποίο για άλλη μια φορά διατυπώνουν τις θέσεις τους για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Περισσότερα...
 
Ψήφισμα των Περιβαλλοντικών Συλλόγων της Αιγιάλειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Παρασκευή, 27 Μάιος 2011 07:29

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 ειπώθηκαν πολλά χρήσιμα πράγματα και αναδείχθηκαν με στοιχεία όλες οι πτυχές που αφορούν στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση. Αφ' ενός αναλύθηκαν εκτενώς και με επίσημα στοιχεία τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουν και οι δύο πρακτικές έναντι των άλλων προτεινόμενων μεθόδων διαχείρισης απορριμμάτων, αφ' ετέρου δόθηκε η δυνατότητα στο ακροατήριο να δει πως με απλούς τρόπους ενταγμένου στην καθημερινότητά τους μπορούν και να μειώσουν τα απορρίμματα και αυτό να αποβεί οικονομικώς αποδοτικό για τη δική τους τσέπη. (τρόπους που ήδη οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης έχουν εγκολπωθεί στη δική τους καθημερινότητα με εξαιρετικά αποτελέσματα).

Περισσότερα...
 
Διοργάνωση ανοιχτής συζήτησης και παρουσίασης των προτάσεων ανακύκλωσης και κομποστοοποίησης από τους περιβαλλοντικούς συλλόγους της Αιγιάλειας.
Τετάρτη, 18 Μάιος 2011 20:09

Σας προσκαλούμε στην δημόσια ανοικτή συζήτηση και παρουσίαση των προτάσεων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης η οποία θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 στο ΠολυΤεχνείο (Παναγιωτοπούλων και Επ. Τιμοθέου) και ώρα 19:00.  με θέμα “Διαχείριση απορριμμάτων στην Αιγιάλεια: Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση στην πράξη”.

Περισσότερα...
 
Ανάρτηση πληροφοριακών πινακίδων στην Αλυκή Αιγίου σε συνεργασία με το Δασαρχείο Αιγίου
Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 20:29
Η Ίριδα σε συνεργασία με το Δασαρχείο Αιγίου θα προχωρήσει την Παρασκευή 6 Μαΐου ώρα 12 το μεσημέρι στην εγκατάσταση τριών πληροφοριακών πινακίδων στην Αλυκή Αιγίου και καλούμε όλους τους περιβαλλοντικά ευαίσθητους πολίτες, τους φορείς και τους εκπροσώπους του τύπου να παρευρίσκονται.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 18 Μάιος 2011 20:15
Περισσότερα...
 
Ψήφισμα της 23ης Φεβρουαρίου 2011
Κυριακή, 27 Φεβρουάριος 2011 16:51

Οι περιβαλλοντικοί Σύλλογοι της Αιγιάλειας που διοργάνωσαν τη συζήτηση με θέμα "Διαχείριση απορριμμάτων: καύση ή ανακύκλωση;" μετά το πέρας της συζήτησης εξέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα:

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 27 Φεβρουάριος 2011 16:55
Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο123456789ΕπόμενοΤέλος »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Είσοδος μέλους
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Joomla Theme, .me.uk domains. Valid XHTML and CSS.