Σάββατο, 15/08/2020

Κοινοποίηση στο facebook

Αρχική -::- Αρχική
Ίριδα: Περιβαλλοντολογική Δράση για την Αιγιάλεια
Αυτοψία στον Σελινούντα
Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2009 00:00

Σήμερα το απόγευμα διενεργήθηκε αυτοψία στον ποταμό Σελινούντα από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υδάτων της Περιφέρειας, κο Λεονάρδο Τηνιακό, Γεωλόγο. Στην αυτοψία συμμετείχαν και μέλη της "Ίριδας" και σε αυτήν διαπιστώθηκαν εκ νέου τα "σημεία και τέρατα" που συμβαίνουν στον ποταμό

Περισσότερα...
 
Νέα στοιχεία για τη μόλυνση των ακτών της περιοχής
Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2009 08:17

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας 'Βήμα της Κυριακής" της 21ης Ιουνίου 2009 μια μελέτη του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που χαρτογραφεί τα ελληνικά θαλάσσια ύδατα, στον Κορινθακό κόλπο, όπως και στον Πατραϊκό παρατηρήθηκαν οι υψηλότερες τιμές μικροβιακής επιβάρυνσης.

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο και κάντε ζουμ στην εικόνα που υπάρχει στο δημοσίευμα. Θα παρατηρήσετε ότι στην περιοχή του Αιγίου (ανάμεσα σε Σελιλνούντα και Βουραϊκό, σύμφωνα με τον χάρτη) υπάρχει κόκκινο, που σημαίνει ότι υπάρχει πολύ υψηλή συγκέντρωση E.Coli, εντερόκοκκων και κολοβακτηριδίων!

 
Η μέχρι τώρα δράση του Συλλόγου
Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2009 06:49

Αγαπητοί φίλοι
Συμπληρώνοντας ήδη κάποιους μήνες λειτουργίας του συλλόγου μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι σαν ανακεφαλαίωση της μέχρι τώρα δράσης μας. χωρίς να σπαταλήσουμε τον χρόνο σας και να σας περιπλέξουμε σε λεπτομέρειες οι οποίες ενώ έχουν την δική τους αξία μπορεί να κουράσουν.

Περισσότερα...
 
Αξιοποίηση νερών ποταμού Σελινούντα
Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2009 06:45

Για την καλύτερη μελλοντική αξιοποίηση των νερών του ποταμού Σελινούντα πιστεύουμε ότι στον Δήμο Αιγίου πρέπει να υπάρχουν αντικειμενικά υδρολογικά στοιχεία για την τεκμηρίωση κάθε πρότασης.

Περισσότερα...
 
Να τι νερό θέλουν κάποιοι να ποτίσουν το Αίγιο
Τετάρτη, 27 Μάιος 2009 00:00

Την Τετάρτη 27 Μαΐου ομάδα μελών της Ίριδας πήγε στον Σελινούντα στο ύψος των Μελισσίων Αιγίου και ΞΕΘΑΨΕ τον αγωγό λυμάτων μέσω του οποίου τοπική ελαιουργική μονάδα στέλνει τα υπολείμματα και τις ακαθαρσίες της μέσα στο ποτάμι.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Φεβρουάριος 2011 20:36
Περισσότερα...
 
Παρέμβαση της Ίριδας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγίου
Σάββατο, 30 Μάιος 2009 00:00

Παρέμβαση προ ημερησίας διατάξεως για το θέμα της μόλυνσης του Σελινούντα το οποίο αναδείξαμε και την Τετάρτη 27 Μαΐου αποκαλύπτοντας το όργιο ασυδοσίας που επικρατεί όσον αφορά την εταιρία ΕΡΙΟΝ ΕΠΕ και τα λύματά της, τα οποία ρίχνει μέσα στον ποταμό, έκαναν τα μέλη της Ίριδας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγίου χθες Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Περισσότερα...
 
Υδρολογικά στοιχεία Ποταμού Σελινούντα
Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2009 06:47

Ο Ποταμός Σελινούντας είναι ως γνωστόν ο κυριότερος φυσικός αποδέκτης των νερών της Αιγιάλειας, που καταλήγουν σ’ αυτόν είτε μέσω πηγών είτε μέσω φυσικής ροής. Επιπλέον είναι η κύρια συνιστώσα του οικοσυστήματος (Natura 2000): Κλωκός – Σελινούντας – Βουνά Μπάρμπα.

Περισσότερα...
 
Να πάρει θέση η Νομαρχία για την ΕΡΙΟΝ ΕΠΕ
Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009 18:58

Κοινή επιστολή με την οποία ζητείται από την Νομαρχία και τον αρμόδιο Αντινομάρχη να πάρουν θέση για τα όσα άσχημα και απεχθή για το περιβάλλον συμβαίνουν στον Σελινούντα Αιγιαλείας, απέστειλαν σήμερα από κοινού ο Αρδευτικός Συνεταιρισμός Σελινούντα και η Ίριδα.

Περισσότερα...
 
Ιδού το έγκλημα στο Σελινούντα!
Τετάρτη, 27 Μάιος 2009 00:00

Ιδού το στόμιο του αγωγού.Σήμερα το πρωί ομάδα μελών της Περιβαλλοντολογικής Δράσης για την Αιγιάλεια "Η ίριδα" μετά από επιτόπια έρευνα στις όχθες του ποταμού Σελινούντα και στο ύψος του χωριού Μελίσσια (στο δρόμο προς Ι.Μ. Ταξιαρχών) ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ και ΞΕΘΑΨΕ τον αγωγό λυμάτων που παρανόμως έχει τοποθετήσει εκεί ελαιουργική εταιρία που δραστηριοποιείται και έχει τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2016 20:28
Περισσότερα...
 
Αίτηση στο Ειρηνοδικείο Αιγιάλειας
Δευτέρα, 18 Μάιος 2009 00:00

Αίτηση του Συλλόγου "ΙΡΙΔΑ" στο Ειρηνοδικείο Αιγιάλειας

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 27 Μάιος 2009 07:02
Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο123456789ΕπόμενοΤέλος »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Είσοδος μέλους
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Joomla Theme, .me.uk domains. Valid XHTML and CSS.